Hlavní obsah

Žena přijela k výslechu kvůli alkoholu namol opilá. Pak sedla opět za volant a odjela

– Brandýs nad Labem

Se třemi a půl promile alkoholu přijela k výslechu na policejní služebnu v Brandýse nad Labem 44letá řidička. Zpovídat se měla z řízení pod vlivem alkoholu. Korunu tomu nasadila ve chvíli, když i po poučení a opětovném předvolání sedla u služebny opět za volant a odjela pryč.

BEZ KOMENTÁŘE: Namol opilá řidička odjela ze služebny autemVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté měli poprvé se ženou co do činění 28. července, když dostali oznámení od občana z Mratína. Ten se před polednem snažil zabránit ženě, která šla do potravin, v odjezdu, protože se mu zdála opilá. Hlídka vyrazila na místo a řidičku zkontrolovala.

„V rámci provedené silniční kontroly zjistili, že vozidlo řídila pod vlivem alkoholu s opakovaně naměřenou hodnotou tři promile. To nebyl jediný prohřešek. Žena měla navíc platnou blokaci řidičského oprávnění,“ informovala ve čtvrtek mluvčí policie Eva Hašlová.

Policisté jí zakázali další jízdu a předvolali ji na následující den k výslechu. Žena se dostavila, ale podle policie ještě v horším stavu. „Dechová zkouška u předvolané ženy prokázala hladinu tři a půl promile alkoholu,“ konstatovala Hašlová.

Skončila na záchytce

Následovalo poučení, aby řidička nesedala za volant a dostavila se další den opět na služebnu v Brandýse. Žena měla auto zaparkované několik set metrů od služebny a nenapadlo ji nic jiného než do něj opět usednout.

„Na cestě domů ji policisté zastavili v Brandýse nad Labem, když řídila vozidlo. Dechová zkouška opětovně potvrdila přítomnost více než tří promile alkoholu v dechu,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Policisté s ní ztratili trpělivost a nechali ji převézt na záchytku, kde přespala do dalšího dne. Následně si vyslechla sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Hrozí jí až rok za mřížemi a zákaz řízení.

Reklama

Výběr článků

Načítám