Hlavní obsah

Žena poslala drogy do věznice poštou

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ/SUŠICE

Klatovským kriminalistům se podařilo vypátrat, kdo na přelomu roku odeslal z pošty v Sušici na Klatovsku balík adresovaný jednomu z odsouzených zločinců do plzeňské věznice na Borech, který mimo jiného obsahoval zásilku drogy.

Článek

"Balík na poštu podala pětatřicetiletá žena z Klatovska, která patří do sítě drogových překupníků a sama je závislou narkomankou," řekl bez bližších podrobností zdroj z klatovské policie. Podle něho je případ na počátku šetření a není vyloučeno, že se žena společně se svými komplici pokusila stejným způsobem propašovat drogy ještě dalším vězňům. "To nyní prověřujeme," dodal zdroj. Odhalené ženě hrozí obvinění z trestného činu držení a výroby omamných a psychotropních látek a jedů.

Poštovní balík, který obsahoval drogovou zásilku, objevili při rentgenové kontrole pracovníci Vězeňské služby. Několik gramů čistého pervitinu ve dvou sáčcích bylo ukrytou v mycí houbě . "Případ je v šetření policie," řekla k tomu mluvčí borské věznice Jana Bartošová.

Zásilka podle informací Práva byla určena odsouzenému, který je cizincem pocházejícím z některé ze zemí bývalého sovětského svazu. Adresa odesílatele byla smyšlená, podle poštovního razítka kriminalisté zjistili, že byl podán na poště v Sušici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám