Hlavní obsah

Žena obviněná z vraždy manžela polenem se oběsila ve věznici

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

V českobudějovické vazební věznici se oběsila 48letá žena, kterou policisté vinili z vraždy manžela. K sebevraždě oběšením údajně použila prostěradlo. Případ nyní vyšetřují policisté a také vnitřní kontrola vězeňské služby.

Článek

„Případem se bude nyní zabývat policie a vyšetřovat ho bude i naše vnitřní kontrola,“ potvrdil Právu Robert Káčer, zástupce ředitele kanceláře generálního ředitelství Vězeňské Služby.

Ženu obvinili policisté z toho, že loni na podzim zavraždila svého 54letého manžela. Případ přitom začal pátráním po muži, když tvrdila, že odjel z domova v Kardašově Řečici na Jindřichohradecku pro osivo a už se nevrátil.

Důkazy policistů však při vyšetřování mužova zmizení začaly svědčit proti ženě a nakonec asi po čtrnácti dnech ukázaly, že žena svého manžela utloukla polenem. Jeho tělo pak schovala do jímky, kde ho zasypala hnojem. Svého manžela zavraždila údajně proto, že ji dlouhodobě psychicky týral.

Tragédii se rozhodla ukončit ve vazební věznici v Českých Budějovicích, kde čekala na soudní jednání. Údajně se oběsila na prostěradle.

Reklama

Výběr článků

Načítám