Hlavní obsah

Žena nepřežila srážku škodovky a vlaku na přejezdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Srážku vlaku s vozem Škoda 1203 na železničním přejezdu na Hodonínsku nepřežila v sobotu žena (48), dvě osoby (45 a 25) byly zraněny. Vlak, v němž v době srážky sedělo 15 lidí, tlačil automobil 44 metrů. Novinkám informaci sdělil Jan Kučera z drážní inspekce.

Foto: www.fmplnychuti.cz

Milovníci jídla a pití si v sobotu ve Frýdku-Místku přijdou na své

Článek

Nehoda se stala krátce ve 14:06 na trati Hodonín - Zaječí, a to na železničním přejezdu v Mutěnicích směrem na Dubňany. Ve škodovce v době srážky seděli tři lidé.

"Starší manžele a jejich neteř z vozidla ještě před příjezdem vyprostili svědci nehody a cestující z vlaku," upřesnil informace tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru (HZS) Jaroslav Haid.

Zraněným pomáhal i ředitel HZS Jihomoravského kraje v Hodoníně Václav Špéra, který jel náhodou kolem. 

"Zatímco řidič škodovky utrpěl jen tržnou ránu na hlavě, jeho manželka byla v zadní části vozidla zraněna těžce a v bezvědomí. Ředitel hasičů se za pomoci svědků ji snažil oživovat. Do příjezdu zdravotníků jí poskytl umělé dýchání a masáž srdce. Přes rychlou pomoc však žena při převozu do nemocnice zemřela," pokračoval Haid. 

Neteř majitelů vozidla (nar. 1980) ze slovenských Michalovců byla s těžkým zraněním rovněž převezena do nemocnice.

Uzavření části trati

"Ke srážce došlo odpoledne mezi zastávkami Mutěnice a Čejč. Nikdo z cestujících ve vlaku nebyl zraněn," sdělil dále Novinkám Kučera.

Podle něj byl železniční přejezd bez závor, ale se světelnou signalizací. Vlak po nárazu vykolejil. Železničáři proto na několik hodin přerušili na trati Hodonín - Zaječí mezi zastávkami Mutěnice a Čejč provoz.

"Provoz byl obnoven kolem 17 hodiny. Kvůli nehodě se zrušily dva spoje," doplnil mluvčí. Konstatoval, že na vlaku vznikla škoda za sto tisíc korun. Automobil Škoda 1203 je údajně zcela zničen, Kučera ztrátu vyčíslil na 10 tis. Kč.

V době nehody byla výstražná světla v činnosti. To potvrdilo i komisionální přezkoušení přejezdového zabezpečovacího zařízení, které ukázalo na bezproblémovou funkčnost signalizace.

Počet nehod stoupá

Drážní inspekce zaznamenala v roce 2004 velký počet nehod na železničních přejezdech. V uplynulém roce došlo celkem ke 288 srážkám, při kterých zemřelo 57 osob a dalších 128 bylo zraněno.

Výběr článků

Načítám