Hlavní obsah

Žena nepřežila pád ze střechy v Plzni, když utíkala před mužem. Policie ho obvinila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Z omezování osobní svobody se smrtelným následkem obvinili kriminalisté v Plzni 39letého muže, který podle vyšetřovatelů loni v říjnu držel při hádce násilím ženu v podkrovním bytě, odkud se pokusila utéct přes střechu, načež spadla a v nemocnici pak podlehla zraněním. Muži hrozí až desetileté vězení, trestní stíhání probíhá na svobodě.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Dagmar Brožová, v jakém vztahu oba byli, kriminalisté neupřesnili, mluvčí hovořila pouze o 39letém muži a o deset let mladší ženě.

Muž měl během hádky, kterou provázelo vzájemné fyzické napadání, kolem třetí hodiny v noci zamknout dveře od bytu, klíče schovat a bránit ženě odejít.

„Žena si pak několikrát stoupla na pohovku, otevřela střešní okno a chtěla jím vylézt ven na střechu bytového domu. V jednom případě ji chytil v polovině těla a stáhl zpět do interiéru, ve druhém se mu to již nepovedlo, když chytil ženu za kotník, ale poškozená se mu vysmekla,“ uvedla Brožová.

Žena ale ze sedlové střechy spadla a z osmimetrové výšky se zřítila na zem ve vnitrobloku. Později podlehla v nemocnici těžkým zraněním. „Obviněný je stíhaný na svobodě. Za to, že svým jednáním způsobil smrt, mu hrozí trest odnětí svobody na tři roky až deset let,“ dodala mluvčí.

Rány do obličeje, prošlápnutý krk. Hádka v Ostravě skončila smrtí, muže obvinili z vraždy

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám