Hlavní obsah

Žena nasypala manželovi do piva prášky, pak se na něj vrhla s nožem

– Plzeň
Právo, Patrik Biskup

Do piva mu nasypala prášky na spaní a čekala, až usne. Pak se na něho vrhla s nožem. Tímto způsobem se Eva Hvižďová (33) z Přimdy na Tachovsku chtěla zbavit svého manžela, který jí prý dělal ze života peklo. Muž útok své partnerky z loňského října přežil a žena se začala v pondělí zpovídat před Krajským soudem v Plzni z pokusu vraždy.

Žena, která pobodala ve spánku manžela, u souduVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

“V důsledku předchozích přetrvávajících rozepří a slovních i fyzických konfliktů se obžalovaná rozhodla muže usmrtit. Za tímto účelem mu dala do lahve s pivem tři tablety léku diazepam, aby usnul a nemohl klást odpor. Z kuchyně pak vzala nůž s 19 centimetrů dlouhým ostřím a v ložnici, kde muž spal, ho bodla,“ uvedla žalobkyně Václava Brýdová.

Muž se po první ráně probral, snažil se dalším útokům vyhnout a z domu utéci. „Žena ho však dostihla a v obývacím pokoji ho nožem znovu zasáhla do různých částí těla. Celkem mu zasadila 23 bodnořezných ran, přičemž jen náhodou nezasáhla životně důležité orgány,“ pokračovala státní zástupkyně.

Muž z domu nakonec utekl a přivolal pomoc. Nahý a celý od krve došel do baru místního motelu Modrá laguna. Hned za dveřmi se mu podlomila kolena a jako podťatý se skácel na zem. „Manželka mě ve spánku pobodala, zachraňte děti,“ stačil ještě hlesnout a pak zkolaboval.

Snažili jsme se mu ošetřit bodné rány. Měl je na hrudníku i na zádech. Pořád z nich tekla krev.
Svědkyně

„Připadala jsem si jako v nějakém hrozitánském hororu. Už jsem chtěla zavírat a najednou se tady objevil chlap, který na sobě nic neměl a byl zakrvácenej od hlavy až k patě. Udělal asi ještě dva kroky a padnul. Hned jsme volali pomoc,“ vybavovala si barmanka dramatické okamžiky z noci na 4. října loňského roku.

Když se dozvěděla, co se stalo, rozklepala se ještě víc. „Dcera vzala ubrus a muže alespoň přikryla. Pak jsme se mu snažili ošetřit bodné rány. Měl je na hrudníku i na zádech. Pořád z nich tekla krev, během několika vteřin byl nasáklý celý koberec,“ vzpomínala zaměstnankyně motelu.

Obžalovaná žena u soudu potvrdila, že manžela měla v úmyslu zabít. „Chtěla jsem se ho úplně zbavit, aby mi zmizel ze života. Už v minulosti jsem tohle nutkání měla, ale chyběla mi odvaha,“ dodala. Vztah s manželem označila jako „tak trochu zamotaný“.

Svatba po měsíci známosti 

„Brali jsme se po měsíci známosti. Narodila se nám dvojčata. Po třech letech jsme se rozvedli, protože manžel byl agresivní. Když se opil, tak mě mlátil,“ popisovala Hvižďová.

Když od muže odešla, trávila nějaký čas v azylových domech. „Časem se mi po manželovi začalo stýskat, nebyla jsem na tom dobře ani finančně. Tak jsem se k němu vrátila. Věřila jsem, že se to spraví,“ pokračovala obžalovaná.

V den útoku se manželé pohádali. „Křičel na mě, že jsem hysterka a že děti budou po mně. To se mě dotklo a definitivně se to ve mně zlomilo. Dala jsem mu prášky do piva, aby usnul. Sama jsem se také opila. Když se začal probírat, bodla jsem ho do zad pod lopatku. Po té ráně vyskočil z postele a šel proti mně. Bála jsem se, co udělá. Tak jsem znovu použila nůž. Dál si toho už moc nepamatuju. Jen vím, že když z domu odešel, volala jsem záchranku,“ popisovala žena dramatické okamžiky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám