Hlavní obsah

Policii se přihlásil muž, který se měl pokusit znásilnit ženu v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Muž, který měl ve čtvrtek zaútočit na ženu v centru Prahy poté, co mu chtěla zavolat taxi, se v pátek odpoledne sám přihlásil policii. Devětačtyřicetiletou ženu se muž podle policie pokusil znásilnit. Podezřelý se poznal na videozáznamu zveřejněném v médiích.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena se ve čtvrtek kolem páté hodiny ráno vracela z večírku, když si v ulici Resslova všimla muže ležícího na zemi. Zeptala se ho, zda nepotřebuje zavolat taxíka. Muž ji odbyl, a tak pokračovala dál. Nakonec ale vstal a začal ji pronásledovat.

Se staženými kraťasy a pistolí napadal ženy u přehrady v Brně, má přitom nařízenou léčbu

Krimi

„Následně počkal, než otevřela hlavní vchod, zatlačil ženu do chodby a začal se na ni sápat. Povalil ji na zem, rukou zacpal pusu a osahával ji na intimních partiích těla. Poškozená se bránila a volala o pomoc, čehož se naštěstí podezřelý zalekl a dal se na útěk,“ vylíčil mluvčí policie Jan Rybanský.

Volání o pomoc zaslechli sousedé, kteří jí přišli na pomoc. Útočník však mezitím utekl. Poškozené byla poskytnuta posttraumatická péče prostřednictvím policejní interventky.

Mladík si domluvil sex se ženou. Když si to rozmyslela, měl ji znásilnit

Krimi

Podezřelého nejdřív hledala policie, popis odpovídal muži ve věku kolem 25 až 28 let, vysokému zhruba 175 cm a mluvícímu česky bez přízvuku.

„Díky zveřejnění pátrací relace v médiích se mladík v odpoledních hodinách sám přihlásil na policejní služebně ve Vršovicích, neboť se poznal na zveřejněném záběru z místa činu,” informoval v pátek odpoledne o vývoji v případu Rybanský.

„Případ je prověřován pro podezření ze spáchání trestného činu znásilnění ve stadiu pokusu, za což hrozí v případě odsouzení až desetiletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský s tím, že informace přijme linka 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám