Hlavní obsah

Žena na Moravě dveře neuhájila. Její opilý bratr jimi ale zřejmě prošel na dlouhé roky naposledy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové Město na Moravě

Známou frázi, že rodinu si člověk nevybírá, rozdýchává od uplynulé soboty žena z Novoměstska, kterou napadl vlastní bratr. Se štěstěnou za zády skončila „pouze“ v nemocnici, její sourozenec ve vazbě. A ve vězení by mohl pobýt až 12 let. Informovala o tom policejní mluvčí Michaela Lébrová.

Foto: Pavel Jaňurek, novinky.cz

Policie, ilustrační snímek

Článek

Drama se odehrálo v sobotu 11. února krátce po půlnoci v obci nedaleko Nového Města na Moravě. Žena odmítala vpustit do domu 33letého opilého bratra. Její obavy byly opodstatněné: jde o recidivistu, v minulosti opakovaně odsouzeného za různorodou trestnou činnost, násilnou nevyjímaje.

„Muž se choval agresivně, rozbil okno, bouchal a kopal do vstupních dveří, čímž se nakonec dostal dovnitř. Násilím natlačil sestru do obytné části domu, kde ji povalil na zem, začal jí vyhrožovat a fyzicky ji napadat pěstmi i kopy,“ popsala policejní mluvčí výsledek nerovného zápasu.

V něm ale štěstí při ženě nakonec stálo: podařilo se jí během útoku zavolat na tísňovou linku.

O zbytek se postaraly složky integrovaného záchranného systému. Policisté útočníka zpacifikovali a s výsledkem dechové zkoušky 2,23 promile „uklidili“ do vystřízlivění na záchytku, odkud ho přemístili do policejní cely. Zranění ženy si po lékařském ošetření vyžádalo hospitalizaci v nemocnici.

Po návratu domů by měla mít na delší čas klid. Její povedený bratr se totiž činu dopustil v podmínce, která by mu bývala vypršela až příští rok na jaře. Soud tak dal zapravdu státnímu zástupci a vrchnímu policejnímu komisaři a muže poslal do vazební věznice.

„Zadržený muž byl obviněn ze spáchání přečinu porušování domovní svobody a zvlášť závažného zločinu těžkého ublížení na zdraví ukončeného ve stádiu pokusu,“ shrnul kriminalista Michal Laška obsah paragrafů, které by mohly poslat agresora až na dvanáct let do chládku.

Muž v Chomutově při sporu praštil ženu pěstí do obličeje, až se jí spustila krev

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám