Hlavní obsah

Žena na Českolipsku bránila svého psa, útočící kříženec jí ukousl část ucha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

O kus ucha přišla v pondělí 28letá žena na Českolipsku, když chránila svého psa před útokem urostlého křížence. Toho se marně snažil zklidnit jeho opilý majitel. Policisté případ vyšetřují jako těžké ublížení na zdraví.

Foto: Policie ČR

Napadený pes

Článek

Mladá žena vyrazila na procházku se svým bíglem v pondělí večer do Volfartické ulice v Žandově. Následně se setkala s mužem s lahví piva, kolem kterého pobíhal urostlý kříženec australského a asijského honáckého psa.

Teriér ve Zlíně těžce zranil mladou ženu a její psy

Krimi

„Jakmile spatřil bígla, rozeběhl se k němu a okamžitě na něj zaútočil. Žena se zvířeti snažila pomoct, a aby ho uchránila před roztrháním, zalehla ho. Ačkoliv se majitel opakovaně snažil svého agresivního psa přivolat zpět, neměl nad ním vůbec žádnou kontrolu,“ popsala incident mluvčí policie Ivana Baláková.

Plynaře potrhali psi, majitelka vyvázla s podmínkou

Krimi

Než ho majitel zvládl zpacifikovat, stačil agresivní pes ženu pokousat na rukou a ukousl jí třetinu ucha, kterou následně lékaři již nezachránili.

Štěstí v neštěstí pro ženu bylo, že byla teple oblečená a bunda ji zachránila od dalších vážných zranění. Napadený pes si ze šarvátky odnesl větší tržnou ránu v tříslech.

„Policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za což soud může viníka poslat až na čtyři roky do vězení,“ konstatovala Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám