Hlavní obsah

Žena odmítla jít s expřítelem na oběd. Ze vzteku vjel v Prostějově autem do paneláku

Právo, Petr Marek
Prostějov

Kvůli hned několika trestným činům vyšetřují policisté v Prostějově případ 52letého muže, který vjel autem do vestibulu paneláku. Důvodem měl být vztek na přítelkyni, která s ním odmítla jít na oběd. Při incidentu nikdo nebyl zraněn. Výše způsobené hmotné škody na domě byla předběžně vyčíslena na 97 tisíc korun.

Muž vjel do vchodu domuVideo: Policie ČR

 
Článek

Incident se stal v pondělí před polednem v Okružní ulici v Prostějově. K činu dohnal opilého 52letého muže z Prostějova vztek na bývalou přítelkyni.

Poté, co mu telefonicky odmítla společný oběd, na kterém se měli dohodnout, nasedl do své Škody Octavie a najel do vchodu domu, ve kterém žena bydlí. Pak z vozidla vystoupil a odešel.

„Vlastním automobilem přejel cyklostezku a chodník pro chodce a úmyslně najel přes vchodové dveře do vestibulu panelového domu. Přivolaní policisté zjevně opilého muže nalezli v nedalekém baru,“ řekl v úterý Právu policejní mluvčí František Kořínek s tím, že „zuřivci“ při zkouškách naměřili 3,68 a 3,84 promile alkoholu v dechu.

Řidič autobusu „vystoupil“ po nárazu kamionu oknem

Koktejl

S pozitivními výsledky dechových zkoušek muž souhlasil, přiznal však, že před jízdou vypil pouze čtyři dvanáctistupňová piva.

Policisté dále zjistili, že muž má rozsudkem Okresního soudu v Prostějově uložen trest zákazu řízení, a to až do roku 2022. Policie tak nyní muže podezírá hned z několika činů – maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, ohrožení pod vlivem návykové látky a poškození cizí věci. Za uvedené jednání mu hrozí až tři roky za mřížemi.

„Vzhledem k tomu, že své vozidlo použil jako nástroj ke spáchání trestné činnosti, na místě jsme toto zajistili. V případě odsouzení poté může automobil propadnout státu,“ dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám