Hlavní obsah

Žena dala do babyboxu nevlastního novorozence

Novinky, mik
Opava

Začátkem května měla neznámá žena odevzdat novorozence do babyboxu patřícího k opavské Slezské nemocnici. Žena lékařce tvrdila, že není matkou dítěte, uvedla mluvčí opavské policie Pavla Welnová.

Foto: Policie České republiky

Žena nese novorozence do babyboxu opavské Slezské nemocnice.

Článek

Žena se nejdřív zeptala, kam může dítě odevzdat. Zaměstnankyně nemocnice ji poslala k babyboxu a kontaktovala dětské oddělení.

„Ošetřující lékařka ženu zastihla před babyboxem a miminko si osobně převzala. Žena jí měla sdělit, že novorozenec není její. O předání dítěte do speciální schránky ji měla požádat jiná žena ve věku okolo 20 let, která je údajně v tíživé finanční situaci,“ uvedla Welnová.

Foto: Policie České republiky

Dítě odevzdala asi pětadvacetiletá žena silnější postavy, která je asi 170 cm vysoká. Doprovázel jí asi tříletý chlapec.

Novorozencem je dívenka. Měla na sobě bílou košilku s bílými dupačkami a byla zabalena do deky.

Dítě odevzdala přibližně pětadvacetiletá žena silnější postavy, která je asi 170 cm vysoká. Má dlouhé vlnité černé vlasy svázané do copu. Hovoří plynule česky. Měla na sobě tmavou mikinu a modré rifle. Doprovázel ji zhruba tříletý chlapec. Žena přijela s miminkem trolejbusem z Kateřinek.

„Žádáme ženu, která odevzdala novorozeně lékařce nebo ženu, která dítě porodila, aby neprodleně kontaktovala policisty na telefonním čísle 974 737 651 případně na lince 158,” uzavřela Welnová.

Reklama

Výběr článků

Načítám