Hlavní obsah

Zemřela žena, kterou v dubnu srazil neznámý cyklista. Policie po něm pátrá

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperk

Policie zatím marně pátrá po cyklistovi, který v dubnu najel v Šumperku do skupinky chodců a srazil 76letou ženu, která šla se svým vnukem. Ta utrpěla těžká zranění, kterým v nemocnici nyní podlehla. Případ je zvláštní tím, že chodci, kteří byli na místě, ještě před příjezdem policie odešli a nikdo z nich se zatím nepřihlásil se svým svědectvím.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka na přechoduVideo: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala 13. dubna v 13:00 v Jesenické ulici v Šumperku. „Šestasedmdesátiletá žena z Šumperka přecházela se svým vnukem ve směru od nádraží Českých drah přechod pro chodce na zelenou. Z levé strany se náhle přiřítil cyklista, který v plné rychlosti narazil do skupinky chodců a srazil tuto ženu,“ řekl Právu v pátek krajský policejní mluvčí Josef Bednařík.

Cyklista po chvíli z místa nehody odjel směrem k Lidické ulici. „Žena utrpěla velmi vážné poranění, kterým ve Fakultní nemocnici v Ostravě podlehla. Věc je šetřena pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví,“ uvedl mluvčí.

Vyšetřování případu podle něj komplikuje to, že policie nemá žádné svědky. I chodci, kteří byli na místě nehody, se z něj postupně vytratili ještě před příjezdem policie. Žádný z nich se dodatečně nepřihlásil.

„Vzhledem k situaci žádáme všechny svědky dopravní nehody, aby se přihlásili na dopravním inspektorátu v Šumperku nebo tísňové lince 158,“ dodal Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám