Hlavní obsah

Železničář přišel při práci o ruku, podle Drážní inspekce porušil předpisy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chlumčany

Zaměstnanec ČD Cargo byl loni vážně zraněn během práce v keramičce na Plzeňsku. Jako vedoucí posunu stál na stupačce předního vagonu, který narazil do europalet s dlažbou a muže přimáčkl. Podle zjištění Novinek přišel pracovník o ruku. Drážní inspekce teď došla k závěru, že porušil předpisy stejně jako vlastník dráhy, tedy společnost Lasselsberger.

Foto: Drážní inspekce

Muž stál při nehodě v čele vagónu a při jízdě ho přimáčkly balíky s dlažbou, které stály poblíž trati.

Článek

Nehoda se stala 16. února krátce po sedmé hodině ráno, a to v areálu závodu na výrobu keramických obkladů a dlažeb v Chlumčanech na jižním Plzeňsku. Muž jel v čele šesti vagonů, které před sebou tlačila lokomotiva. Pak ale došlo ke srážce s překážkou. „Vedoucí posunu stál na stupačce a byl zaklíněn mezi vozem a paletami s dlažbou,“ popsal Drážní inspekci strojvedoucí.

Dále uvedl, že se snažil s kolegou spojit přes vysílačku. Když nereagoval, zajistil soupravu a šel se podívat, co se děje. „Uslyšel sténání. Doběhl na místo a snažil se kolegu zachránit,“ stojí ve zprávě.

Zraněný vedoucí posunu vypověděl, že si v poslední chvíli všiml vyčnívajícího skladovaného materiálu. „Ihned poté jsem začal dávat opakovaně návěst Stůj, zastavte všemi prostředky,“ sdělil inspektorům.

Ti nakonec došli k závěru, že muž si měl zkontrolovat, zda je trasa volná a dobře průjezdná. Zároveň však neměl materiál v takové blízkosti vlečky co dělat, tedy za nehodu může i vlastník dráhy, jímž je společnost Lasselsberger.

Podle informací Novinek má muž amputovanou ruku. Vzniklá škoda přesáhla 600 tisíc korun. Případ zřejmě půjde k soudu.

Senior na Tachovsku se zaklínil ve studni

Krimi

Reklama

Související témata:
Železniční vlečka

Výběr článků

Načítám