Hlavní obsah

Ze žárlivosti ubodal manželku. Dostal 16 let vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který před více než dvěma lety v pražském Radotíně zavraždil ze žárlivosti svou manželku, půjde na 16 let do vězení. Ve středu mu trest potvrdil odvolací Vrchní soud v Praze. Muž se k činu doznal.

Foto: Novinky

Záchranná služba a kriminalisté u místa, kde nalezli mrtvou ženu.

Článek

Manžel svou ženu, kterou dlouhodobě podezíral z nevěry, zavraždil v srpnu 2020. Po hádce ji nejprve v domě začal škrtit, dokud neupadla do bezvědomí. Když se žena probrala, začala utíkat, útočník ji však pronásledoval s nožem. Jednu ránu jí zasadil, když se pokoušela uprchnout přes plot, následně ji na ulici ubodal.

Soud ve středu změnil pouze část rozsudku, která se týkala náhrady škody vnukům zavražděné ženy. Milionové odškodné totiž v mezidobí pozůstalým přiznaly civilní soudy, odvolací soud tak nárok formálně odkázal do civilního řízení. Se svým synem se obžalovaný již vyrovnal.

Odposlouchával domnělého milence

Muž byl kromě vraždy odsouzen i za to, že v domě domnělého milence své manželky v roce 2015 nainstaloval dvě odposlouchávací zařízení. I v této části obžalovaný vinu přiznal.

Policie muže po činu zadržela, kvůli pochybení pracovnice kanceláře pražského městského státního zastupitelství ale nebyl na soud včas doručen návrh na vzetí obviněného do vazby. Muž tak byl propuštěn na svobodu. Do jednací síně ho však přivedla eskorta, podle soudu je ve vazbě kvůli jinému řízení.

Policie obvinila muže z vraždy v Radotíně, kvůli chybě na státním zastupitelství ho musela propustit

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám