Hlavní obsah

Zdrogovaný mladík bez řidičáku ujížděl policii, chytili ho až v Německu

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Devatenáctiletého mladíka pod vlivem drog stíhali policisté poté, co jim odmítl zastavit, až do Německa. Tam ve spolupráci s místní policií zadrželi řidiče i spolujezdce, který už byl v hledáčku německých strážců zákona.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Hlídka chtěla řidiče zastavit v Petrovicích při dopravní kontrole v úterý odpoledne, ten ale místo zastavení sešlápl plyn a začal ujíždět. Muži zákona ho pronásledovali a mladík během honičky několikrát ohrozil ostatní řidiče. Díky dohodě s německou policií hlídka posádku seatu mohla pronásledovat až do obce Lukendorf v Sasku, kde řidič zastavil.

„Jednalo se o 19letého řidiče a stejně starého spolujezdce, oba mají trvalé bydliště v Ústeckém kraji. Mladík, který vozidlo řídil, se pak před policisty začal obhajovat tím, že si jich zpočátku nevšiml a nevěděl, že je pronásledován,“ vysvětlila mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté zjistili, že pronásledovaný mladík nikdy nevlastnil řidičský průkaz a soud mu již vyslovil zákaz řízení vozidel do roku 2014. Navíc byl ovlivněn návykovou látkou, kterou ale policie nespecifikovala.

Němečtí policisté se začali zajímat o spolujezdce, po kterém bylo v Německu vyhlášeno celostátní pátrání. Stíhat chtějí také řidiče, protože řízení bez řidičského průkazu je v Německu trestné.

Policisté z Jablonného v Podještědí v této souvislosti zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí. „O tom, kdo nakonec povede trestní řízení vůči tomuto řidiči, rozhodnou po posouzení případu státní zástupci obou dotčených zemí,“ uzavřela mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám