Hlavní obsah

Zdravotník - kapsář podal výpověď

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Zdravotník, který okradl během převozu do nemocnice pacienta v bezvědomí, již nepracuje u pražské zdravotnické záchranné služby. Výpověď podal sám po pondělním pohovoru u ředitele Zdeňka Schwarze.

Foto: Management hradu Karlštejn

Noční prohlídky hradu Karlštejn

Článek

"Řekl, že svůj čin přiznal, telefon dobrovolně vrátil a celé věci velmi lituje," tlumočil mluvčí záchranky Marek Uhlíř. Zároveň jej označil za pracovitého zaměstnance, na kterého až do minulého čtvrtka nebyly žádné stížnosti.

"Jednal prý ve zkratovém myšlení a nedokázal si představit dosah svého jednání. Nyní si zpětně neumí svůj přečin vysvětlit," dodal Uhlíř.

Oběť přepadení i zdravotníka

Skandál propukl právě minulý čtvrtek, kdy mluvčí pražské policie oznámila, že byl obviněn z krádeže. Poškozeným je šedesátiletý podnikatel z Prahy 2, kterého na začátku června přepadl dosud neznámý pachatel. Zbil jej a oloupil. Muž upadl do bezvědomí a později stíhaný zdravotník s ním během převozu do nemocnice zůstal v zadní části sanitky. Z kapsy pak pacientovi odcizil mobil, který pak používal.

Související články

Výběr článků

Načítám