Hlavní obsah

Policie obvinila útočníka z českobudějovické nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jihočeští kriminalisté v sobotu obvinili z těžkého ublížení na zdraví devětadvacetiletého muže, který v pátek zranil v nemocnici čtyři lidi. Právu to v sobotu odpoledne sdělil Jiří Matzner, mluvčí jihočeské policie. Oběti útoku jsou ve stabilizovaném stavu.

Foto: Policie ČR

Muž použil při útoku mačetu

Článek

„Kriminalisté zároveň nyní zpracovávají podnět k návrhu na vzetí muže do vazby,“ dodal Matzner. Útočníkovi hrozí pět až 12 let vězení.

Zdravotní stav tří sester a sanitáře, které muž na psychiatrickém oddělení českobudějovické nemocnice zranil mačetou, je stabilizovaný.

„Nikdo není v nějakém ohrožení života, všichni čtyři zůstávají v péči lékařů a ten stav je v téhle chvíli stabilizovaný. To je jediná pozitivní aktualita k dnešku. Všichni jsou ve stavu, který se nezhoršil. Není tam od včerejška žádné zhoršení. Policie mě naposledy informovala, že dala dohromady tým na vyšetřování. Budou se zabývat všemi materiály, které jsou dosažitelné – kamery a podobné věci,“ řekl v sobotu Martin Kuba (ODS), hejtman Jihočeského kraje.

Útok mačetou na psychiatrii v Českých BudějovicíchVideo: Lucie Kándlová

Muž s mačetou zaútočil v českobudějovické nemocnici, zranil čtyři lidi

Krimi

Policisté zatím nechtějí zveřejňovat podrobnější informace. V pátek uvedli, že útočníka zpacifikovali členové personálu společně s bezpečnostní agenturou. Muže pak policie zadržela.

Ředitel Nemocnice České Budějovice Michal Šnorek v prohlášení sdělil, že nemocnice jako takzvaný měkký cíl pravidelně trénuje řešení podobných útoků. Nácvik na psychiatrickém oddělení se naposledy konal loni v listopadu.

Rozepře v plzeňském bytě skončila pobodáním, útočníkovi hrozí 18 let vězení

Krimi
Související témata:

Výběr článků

Načítám