Hlavní obsah

Zběsilou honičku na Liberecku ukončily kotrmelce ve škarpě

– Liberec
Právo, mip

Téměř dvacet kilometrů napříč dvěma okresy probíhalo policejní pronásledování ujíždějícího audi, opatřeného převozními značkami. Jak se později ukázalo, auto řídil sedmatřicetiletý cizinec pod vlivem drog. Prchající řidič se během jízdy pokusil auto policistů ze silnice vytlačit, honička však nakonec skončila jeho havárií.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička skončila nehodouVideo: Policie ČR

 
Článek

„Policisté se automobil Audi pokusili předjet, tomu se však jeho řidič aktivně bránil. Náhle změnil směr jízdy a na služební vozidlo najel, aby policistům znemožnil další pronásledování. Proti hlídce, která náraz vymanévrovala, nezvládl řidič audiny udržet vůz ve směru jízdy a náraz ho odmrštil do příkopu,“ popsal krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Pronásledování skončilo před Chrastavou u Liberce, policisté přitom prchající auto stíhali už od Kunratic u Cvikova na Českolipsku. Audi totiž ignorovalo silniční kontrolu a výzvy policistů k zastavení a začalo ujíždět.

Odcizené v Polsku

„Řidič si počínal velmi nebezpečně. Několikrát ohrozil ostatní řidiče a jízdou v protisměru také ohrozil protijedoucí autobus. Předjížděl na plné čáře a v nepřehledných úsecích a nerespektoval dopravní značení a rychlostní limity,“ popsal Robovský s tím, že u Jablonného v Podještědí se do pronásledování zapojila další policejní hlídka.

Po havárii prchajícího řidiče policisté zjistili, že audi bylo téhož dne nahlášeno jako odcizené v polské Bogatynii. Zadržený cizinec se musel podrobit orientačnímu testu na návykové látky, který vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin.

Soud už také akceptoval návrh na vzetí cizince do vazby. Policisté ho už také obvinili z násilí proti úřední osobě a podílnictví, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám