Hlavní obsah

Zavraždil hlídače a napadl majitele domu

Právo, Novinky, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SADOV

Majitel rodinného domu v Sadově v pondělí ráno objevil svázanou mrtvolu, když vešel do garáže. Vzápětí ho napadl zakuklený muž a několikrát ho uhodil tyčí.

Článek

Mrtvým mužem s rukama svázanýma lepicí páskou je hlídač nově rekonstruované nemovitosti Zdeněk G. Muž s kuklou, kterého na místě činu zahlédl vlastník objektu je s největší pravděpodobností vrahem, který se příchozího svědka lekl.

Maskovaný pachatel ubil Zdeňka G. klackem, podobným noze od stolu. Hledá ho policie s termovizí a vrtulníkem. Před útěkem z místa činu napadl stejnou zbraní rovněž 56letého majitele domu a stavební firmy Miroslava F. z Ostrova, který po asi čtvrt hodiny trvající rvačce s vrahem utrpěl pouze otevřenou tržnou ránu na hlavě.

Právu celý incident popsal bratr napadeného Zdeněk F. "Asi ve čtvrt na devět přiběhl do mé kanceláře bratr a sršela mu krev z hlavy. Brácha popisoval, že ho v garáži sousedního domu, který teď rekonstruujeme, napadl s kuklou na hlavě maskovaný muž s holí v ruce. V garáži ležel na podlaze náš správce s rozmláceným obličejem a svázanýma rukama izolačkou. Vrah číhal na bratra za rohem, ale brácha jej naštěstí okamžik před úderem uviděl, takže před ránou dřevěnou tyčí, která se prý podobala noze od stolu, stačil trochu uhnout. Jinak by už asi bylo i po něm," prozradil svědek.

"Ránu jsem mu v kanclu obvázal a zavolal policii, ještě tu jsou na podlaze kapky krve," ukazoval na lino kanceláře. "Vůbec nechápeme, jaký byl motiv vraha. Brácha se ho ptal při rvačce, proč to udělal, a on mu jen řekl, že měl hlad. Musí to být nějaký fanatik," dodal s tím, že bratr ani oběť vraha neměli žádné nepřátele.

Vrah může být v lese

"Nesvěřil se mi, že by mu někdo v poslední době vyhrožoval. Jestli dal někomu ze zaměstnanců nižší prémie, tak to přeci nemůže být důvod k vraždě," přemýšlel. Zavražděný dělal správce a údržbáře. Podle svědka prý pořád pracoval a neublížil by kuřeti.

"Policisté nasadili na stopu vraha nejdříve psy, ale ti ztratili stopu u hlavní silnice za domem. Prý tam byla viděná modrá dodávka. Jestli s ní ujel, tak ho jen těžko najdou," vyprávěl dále bratr napadeného. "Pak nasadili vrtulník s termovizí. Vrah se může ukrývat někde v lese. Byl prý také od krve, tak se mohl někde u potůčku v lese umýt a pak schovat do některé z rekreačních chatek, kterých je tu dokola hromady," dodal s tím, že bratr byl s ránou na pravé straně hlavy ošetřen na chirurgii karlovarské nemocnice, kde mu ránu zašili.

"S tržnou ránou na hlavě jsme přepadeného odvezli na chirurgickou ambulanci karlovarské nemocnice," potvrdil mluvčí karlovarské záchranky Lukáš Hutta. "Druhý z mužů byl už po našem příjezdu mrtvý. Zřejmě byl utlučen holí k smrti," dodal. Plzeňští kriminalisté zatím případ šetří a nevydávají žádné informace. Na místo už také dorazil soudní lékař.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám