Hlavní obsah

Mladý muž v Aši zaútočil na pošťáka se sekerou v ruce

Právo, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Případ pokusu o dvojnásobnou vraždu vyšetřují karlovarští kriminalisté v Aši. Dvacetiletý mladík zaútočil v pátek se sekerou na poštovního doručovatele i jeho spolujezdkyni. Oba utrpěli závažná zranění a museli být převezeni do Fakultní nemocnice v Plzni.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Informovala o tom karlovarská policejní mluvčí Zuzana Týřová s tím, že mladík si objednal historickou zbraň pod falešnou identitou a nasměroval poštovního doručovatele na odlehlý konec jedné ulice v Aši.

„Než mu však poštovní doručovatel stačil zásilku předat, napadl jej úderem sečného nástroje do horní části těla s úmyslem ho usmrtit. V útoku chtěl nejspíš pokračovat, ale napadenému muži se podařilo z místa utéct pro pomoc, čímž si nejspíš zachránil svůj život,“ popsala útok mluvčí. Upozornila, že agresivní mladík útočil dál sečnou zbraní, napadl i spolujezdkyni poštovního doručovatele. Potom si vzal zásilku se zbraní z 19. století za několik desítek tisíc korun a z místa činu utekl.

„Oběma velmi těžce zraněným osobám poskytla první pomoc žena z přilehlého domu, která na místo přivolala záchrannou službu a policii,“ konstatovala Týřová.

Muž i žena utrpěli velmi závažná zranění a byli převezeni do plzeňské nemocnice. Mladíka policisté dopadli v noci na sobotu. Vyšetřovatel 20letého muže z Aše obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu spáchaného s rozmyslem na dvou osobách v úmyslu získat pro sebe majetkový prospěch. V případě prokázání viny mu tak hrozí až 20letý trest odnětí svobody nebo trest výjimečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám