Hlavní obsah

Zatímco měnil kolo, ukradli mu z auta v Jablonci 71 tisíc

Novinky, Jan Středa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonec nad Nisou

Krádež 71 000 korun, které byly uvnitř batohu v autě, řeší jablonečtí policisté. Batoh ukradl neznámý pachatel, zatímco řidič vozidla měnil kolo. Kromě hotovosti měl v batohu také doklady. Pachateli hrozí až pět let vězení.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Krádež se stala v pondělí kolem poledne. Řidič vozu Mercedes Benz, zaparkovaného před prodejnou drogerie v Jablonci nad Nisou v ulici Na Vršku, se právě zabýval výměnou kola, když mu z auta neznámý pachatel odcizil batoh.

Zloděj využil momentu, kdy si řidič odešel do prodejny půjčit další nářadí. V odcizeném batohu měl prý okradený muž osobní doklady a mobilní telefon, ale také finanční hotovost v hodnotě 71 000 korun.

Jablonečtí policisté již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Totožnost pachatele ale policisté zatím neznají, žádají proto veřejnost o pomoc. „Případní svědci krádeže se mohou přihlásit na linku 158 nebo jabloneckým policistům přímo na služebnu na čísle 974 480 100,” řekla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Pokud se pachatele podaří dopadnout, hrozí mu s ohledem na výši způsobené škody až 5 let odnětí svobody.

Reklama

Výběr článků

Načítám