Hlavní obsah

Zátah v tržnici Sapa. Nechlazené auto vezlo vepřové, holuby i krev

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Desítky policistů a celníků zamířily v úterý ráno do areálu tržnice Sapa v pražské Libuši. Celníci zajistili padělky i závadné maso.

Razie v tržnici SapaVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Policisté s celníky obsadili vjezdy do areálu tržnice a kontrolovali přijíždějící vozy. Zároveň zahájili kontrolu uvnitř areálu.

„Celníky zaujala dodávka, která se snažila z areálu vykličkovat. Po jejím zastavení nalezli desítky kilogramů nesprávně převáženého masa, mimo jiné holoubat, vepřového masa či krocaních varlat. Ve voze bylo převáženo také šest litrů krve,” řekla Novinkám mluvčí celníků Nikol Soukalová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Video - razie policie a celníků v tržnici Sapa

Maso obchodníci převáželi v chladírenském voze, který však nechladil. Maso bylo umístěné v různých krabicích, kdy v každé z nich byla láhev s ledem. Z dodávky se linul nepříjemný zápach.

„Maso bylo znehodnoceno a bude zlikvidováno. Při akci jsme zajistili také padělky textilu a obuvi, jejich přesné počty i výši škody stále zjišťujeme,” dodala mluvčí.

Kontrole neunikly ani další vozy. „Policisté společně s celníky kontrolovali také dva kamiony, kde nalezli větší množství padělaného zboží od známých značek a také asi 10 tisíc karet Pokémonů. Zboží policisté zajistili a probíhá jeho dokumentace a počítání,“ doplnil mluvčí policie Jan Rybanský.

Reklama

Výběr článků

Načítám