Hlavní obsah

Zastřelil pracovnici úřadu práce, policie skončila vyšetřování a navrhla obžalobu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Policie ukončila vyšetřování případu vraždy úřednice úřadu práce, která se stala loni v létě v Praze. Kriminalisté navrhli obžalobu obviněného Jiřího Dvořáka, který se stále nachází ve vazbě.

Eskorta přivezla Jiřího Dvořáka k souduVideo: Radim Vaculík, Právo

 
Článek

„Bylo skončeno vyšetřování a spisový materiál byl s návrhem na podání obžaloby předložen státní zástupkyni Městského státního zastupitelství v Praze. Státní zástupkyně nyní věc podrobně prostuduje,“ sdělil Novinkám mluvčí městské státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Žalobkyně podle něj pak rozhodne, zda podá k soudu obžalobu, případně vyřídí věc jinak, či vrátí věc k doplnění policii. Za jak dlouho státní zástupkyně rozhodne, nechtěl mluvčí předvídat. Další informace zatím zveřejněny nebudou.

Chcípni, ropucho, řekl Dvořák žalobkyni při odchodu ze soudu. Skončil ve vazbě

Krimi

Podle policie Dvořák na konci června postřelil v Bělehradské ulici v Praze 2 zaměstnankyni úřadu práce. Žena utrpěla vážné poranění, o několik hodin později v nemocnici zemřela. Po muži pátraly v ulicích města stovky policistů a nad Prahou létal policejní vrtulník.

Útočník si na útěku stačil koupit nové oblečení, ale přesto ho kriminalisté nakonec dopadli. Policejní ředitel Tomáš Lerch po akci uvedl, že muž měl nelegální zbraň a nevlastní ani zbrojní průkaz.

Policie obvinila Dvořáka z vraždy úřednice

Krimi

Podle kriminalistů vše nasvědčuje tomu, že motivem jednání muže byla msta za údajná příkoří, která mu měla být v minulosti způsobena. V trestné činnosti chtěl podle kriminalistů pokračovat. Muž s policisty spolupracoval a doznal se.

Policisté Dvořáka viní také z útoku leptavou látkou na ženu ve středních Čechách. Při vstupu do jeho pražského bytu se zranil jeden z policistů, když vybuchl nástražný systém umístěný na dveřích. Kriminalisté tam Dvořáka hledali právě kvůli útoku kyselinou.

Dvořák při vazebním zasedání řekl, že vůbec nelituje žádných vražd a nástrahových systémů. Litoval jen zraněného policistu, ostatní si to podle něj zasloužili a měli být potrestáni.

Reklama

Výběr článků

Načítám