Hlavní obsah

Záškodník znečistil na Plzeňsku rybník a studánku motorovým olejem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Kriminalisté na jižním Plzeňsku pátrají po neznámém záškodníkovi, který během posledních dvou dnů znečistil motorovým olejem rybník v Sedlci a nedalekou studánku s pitnou vodou.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Znečištěná studánka

Článek

Mluvčí policie Eva Červenková Právu potvrdila, že případ řeší jako podezření z trestného činu poškození a ohrožení životního prostředí.

„Čekáme na výsledky laboratorního rozboru látky, která v obou případech vodu kontaminovala,“ doplnila Červenková.

Místo protipovodňových úprav si za státní miliony postavil rybník. Dostal podmínku

Krimi

První případ se stal v úterý, kdy se na hladině rybníka objevila několik desítek metrů dlouhá olejová skvrna, kterou hasiči museli odstranit pomocí norných stěn.

Foto: HZS Plzeňského kraje

Hasiči likvidují olej na rybníku

Ke znečištěné studánce v lese mezi Sedlcem a Tymákovem pak vyjížděli ve středu po poledni.

„Z hladiny a odtoku jsme odstraňovali olej pomocí sorbentu,“ řekl mluvčí hasičů Petr Poncar. Podle něj na místě odebrali vzorky pracovníci chemické laboratoře.

„Byl to jednoznačně cílený útok. Bohužel ale neznáme motiv. Nebylo to o tom zbavit se starého oleje, ale evidentní záměr způsobit škodu. O to více je to nepochopitelné. Co to může být za člověka, který vyleje do studánky deset litrů oleje,“ reagoval Václav Vajshajtl z radnice ve Starém Plzenci, pod který Sedlec patří.

Reklama

Výběr článků

Načítám