Hlavní obsah

Zásah na Libeňském mostě. Podezřelému řidiči policie rozmontovala sedačky v autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Mezinárodně hledaného muže v úterý zadrželi policisté v Praze, když jel přes Libeňský most. Při kontrole ve spolupráci s celníky a jejich technikou včetně rentgenu se ukázalo, že v dutinách vozidla bylo několik desítek gramů sypké chemikálie, podle prvotních odhadů se jednalo o naředěný fentanyl.

Muž s mezinárodním zatykačemVideo: Aktu.cz

 
Článek

Informaci o zadržení podezřelého cizince Novinkám potvrdil mluvčí policie Jan Rybanský. Národnost ani věk muže policie nezmínila.

Podle mluvčího policisté na šoféra narazili při běžné hlídkové činnosti.

„Testy na alkohol a drogy byly negativní, při kontrole ale vyšlo najevo, že na muže byl vydán mezinárodní zatykač,“ uvedl Rybanský. Která země a kvůli jaké trestné činnosti zatykač vydala, kriminalisté neupřesnili.

Žena ze Zlínska si nalepila náplast s fentanylem a zemřela

Krimi

K další kontrole policisté přizvali celníky, kteří auto prohlédli speciální technikou. Mluvčí pražské celní správy Nikola Soukalová uvedla, že její kolegové použili mimo jiné rentgen, který odhalil v dutinách vozidla podezřelou chemikálii.

Následovala důkladná prohlídka i s rozmontováním sedadel. Původní informace policie ukazovaly na bílou krystalickou látku, mluvčí celníků pak upřesnila, že se jednalo o hnědou sypkou chemikálii.

Nebezpečný fentanyl

Podle prvotních odhadů se mohlo jednat o naředěný fentanyl, což budou ještě zjišťovat experti v laboratoři. Případ dál řeší policie.

Fentanyl se v medicíně využívá k mírnění bolestí, na drogové scéně bývá zneužíván například jako levnější alternativa heroinu.

Foto: Aktu.cz

Muž s mezinárodním zatykačem

Žena v pražských Strašnicích vypadla z okna. Byl na ni vydán zatykač

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám