Hlavní obsah

Žalobci si případ Kuřim převezmou v dubnu

Právo, jac

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Krajské státní zastupitelství (KSZ) v Brně očekává, že vyšetřovací spis z tzv. kuřimské kauzy týraných dětí dostane žalobce od policejních vyšetřovatelů s největší pravděpodobností během dubna. Pak začne práce na obžalobě. Informoval o tom v úterý mluvčí KSZ Hynek Olma.

Článek

"S ohledem na spekulativní úvahy v denním tisku sděluji, že vyšetřování v této trestní věci je nadále věcí jihomoravské policejní správy," uvedl Olma v reakci na informace některých médií, že vyšetřování převzal Útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ).

"ÚOOZ prověřuje pouze dílčí poznatky, získané v souvislosti s vyšetřováním kuřimské kauzy,“ upřesnil Olma ve svém úterním prohlášení.

Policie už v souvislosti s týráním Ondřeje a jeho bratra Jakuba obvinila několik lidí, mezi nimiž je matka hochů Klára, jejich teta Kateřina, babička Eliška i Barbora Škrlová - žena, která se vydávala za nevlastní sestru obou chlapců Annu.

Reklama

Související články

Barbora Škrlová prý byla také týrána

Třiatřicetiletá Barbora Škrlová, která je klíčovou postavou takzvané kuřimské kauzy týraných dětí, tvrdí, že ji Klára a Kateřina Mauerovy a Hana Bašová...

Výběr článků

Načítám