Hlavní obsah

Žalobci chtějí zvrátit rozhodnutí o omezení Redlovy svéprávnosti

– Plzeň

Plzeňské státní zastupitelství se hodlá vložit do kauzy týkající se omezení svéprávnosti obviněného zlínského podnikatele Michala Redla. Právu to ve středu řekla šéfka plzeňských krajských žalobců Anna Maříková.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Michal Redl v doprovodu policistů.

Článek

Okresní soud Plzeň-město letos 13. května rozhodl na základě znaleckého posudku jedné psychiatričky o tom, že Redlovo omezení svéprávnosti je nadále důvodné, a dokonce ho prodloužil o dalších pět let.

To se však nelíbí státnímu zastupitelství, které je ve věci účastníkem řízení. Zatím sice odvolání proti verdiktu soudu nepodalo, ale podle slov Maříkové tak nejspíš učiní. Případ tak dostane na stůl nadřízený plzeňský krajský soud.

Soud o omezení Redlovy svéprávnosti: Onemocnění je trvalého rázu, nelze jej vyléčit

Domácí

„Písemné rozhodnutí soudu nám bylo doručeno 10. června a na podání opravného prostředku máme patnáctidenní lhůtu. Vyhodnocujeme nově zjištěné skutečnosti z aktuální kauzy a poté s největší pravděpodobností podáme jako účastník řízení opravný prostředek,“ uvedla Maříková, podle níž lhůta končí v pondělí.

A dodala, že podřízené Okresní státní zastupitelství Plzeň-město, které je oním účastníkem v Redlově řízení o svéprávnosti, využije všech svých zákonných oprávnění s ohledem na zjištění nových podrobností z korupční kauzy kolem pražského dopravního podniku (DPP).

V té je Redl obviněn ze založení „organizované zločinecké skupiny“ a z přijetí úplatku, policie ho dokonce označila za hlavu celé skupiny.

Pohledem Thomase Kulidakise: Pozor na spasitele v zemi deziluze

Komentáře

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám