Hlavní obsah

Zaklíněného spolujezdce na Šumpersku museli hasiči z auta vystříhat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva zásahy, které si vyžádaly vyprošťování zraněných osob, řešili v úterý odpoledne hasiči v Olomouckém kraji. Obě události byly nahlášeny krátce před 17. hodinou. Zraněni při nich byli tři lidé. Oba případy vyšetřuje policie.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Dopravní nehoda u Zábřehu na Šumpersku

Článek

Nejdříve vyjížděli hasiči na stavbu komunikace u Hranic na Přerovsku, kde se při práci převrátil čelní nakladač a v něm zůstal zaklíněný řidič. Pracovní stroj museli po příjezdu na místo události zajistit stabilizačními klíny.

„Při vyprošťování jsme využili i menší bagr, který pracoval na místě a posloužil k nadzvednutí nakladače a jeho stabilizaci. Abychom mohli zraněného dostat bezpečně z vozidla ven, rozbili jsme zadní okno. Po prvotním zajištění muže záchranáři opatrně vyprostili ven, následně jej umístili do vakuové matrace a transportovali k jejich vozidlu,“ řekla Právu v úterý mluvčí krajských hasičů Lucie Balážová.

Foto: HZS Olomouckého kraje

U Hranic na Přerovsku se při práci převrátil čelní nakladač

Hasiči poté udělali na místě protipožární opatření a postarali se i o drobný únik provozních kapalin.

Následně vyjížděli k Zábřehu na Šumpersku k dopravní nehodě, při níž se zranili dva lidé. V osobním voze zůstal po srážce zaklíněný spolujezdec.

Tragická nehoda řidičky na jihu Čech. Policie hledá svědka z mercedesu

Krimi

„K jeho vyproštění jsme museli využít hydraulické zařízení, s jehož pomocí jsme odstřihli střechu. Jelikož měl zaklíněnou nohu, tak jsme pomocí hydraulického rozpínáku zdeformovanou část vozu rozevřeli a nohu jsme mu vytáhli. Poté byl předán do péče posádce letecké záchranné služby,“ uvedla Balážová.

I tady hasiči místo nehody zajistili proti požáru a asistovali také odtahové službě při naložení havarovaného vozu.

Reklama

Výběr článků

Načítám