Hlavní obsah

Žák se málem utopil při hodině plavání

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Sedmiletý chlapec ze Základní školy z Voděrad se málem utopil ve středu při plaveckém výcviku v blanenském bazénu. Bezvládné tělo plavčíci vytáhli ze dna bazénu asi po dvaceti minutách, když se po školákovi začaly po konci hodiny shánět učitelky.

Článek

Záchranná služba převezla dítě v kritickém stavu na oddělení Dětské nemocnice v Brně. "Hoch je zatím ve velmi vážném stavu, jeho stav se nelepší a je stále stejný," sdělila dnes mluvčí Fakultní nemocnice v Brně Jana Bendová.

Případem se zabývají blanenští kriminalisté, kteří zkoumají míru zavinění jednotlivých účastníků výcviku. "Zatím nelze říct, kdo co zavinil, protože to je předmětem našeho vyšetřování. Výcvik zajišťovali odborným vedení instruktoři plavecké školy v Blansku, ale zatím není nikdo stíhaný," potvrdil Právu policejní rada blanenské policie René Branschleger.

Tělo vytáhli před zraky ostatních dětí 

Tragédie se stala při hodině plavání v přítomnosti dvou učitelek a plavčíků, kteří mají hlavní zodpovědnost za děti během výuky. Pedagožky se všimly, že chlapec chybí, až když našly jeho ručník. Nakonec se potvrdilo to nejhorší, když spatřily jeho tělo na dně bazénu. Chlapce plavčíci vytahovali před zraky jeho spolužáků.

"Odpovědnost padá na naši hlavu. S výukou plavání pro školáky jsme začali již před 28 lety a za tu dobu se nikdy nic nestalo," přiznal ředitel TJ Stadion Miroslav Holáň.

Škola nyní zvažuje rozvázání smlouvy s jednotou. Očekává i to, že rodiče si jednoduše nebudou přát, aby škola jezdila místo hodin tělocviku plavat. "Všichni teď na něj myslíme a věříme, že se z toho dostane," dodala zdrcená ředitelka školy Jaroslava Konečná.

Reklama

Výběr článků

Načítám