Hlavní obsah

Záchranářům se v Krkonoších ztratil lavinový pes

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠPINDLERŮV MLÝN

Horské službě v Krkonoších se v sobotu dopoledne v lokalitě Přední Labská mezi Špindlerovým Mlýnem a Vrchlabím ztratil lavinový pes. Ztracený černý čtyřletý labrador jménem Jago je jedním ze tří lavinových psů v Krkonoších. Záchranáři prosí občany, aby jim v případě nálezu psa dali vědět. Řekl to náčelník krkonošské horské služby Adolf Klepš.

Článek

Pes, kterého lze poznat podle čísla 14026 vytetovaného v uchu, se zaběhl při venčení. "Není nebezpečný. Je velice přítulný a ovladatelný. Pokud se zaběhl, bude se pravděpodobně snažit vyhledat lidi," řekl Klepš. Možná je však podle něj i varianta, že psa někdo naložil do auta a odvezl, protože je velice důvěřivý.

Jago sloužil na stanici ve Špindlerově Mlýně a byl připraven k nasazení v oblasti západních a středních Krkonoš. Zbývající dva vycvičené lavinové psy má horská služba na služebně v Peci pod Sněžkou.

Hodnotu vycvičeného lavinového psa Klepš odhadl na 100 000 až 150 000 korun. Případné informace o pohybu psa mohou lidé volat přímo psovodovi na telefon 606 157 925 nebo na pohotovostní telefon horské služby 602 448 338.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám