Hlavní obsah

Záchranáři na Opavsku museli hned ke třem nehodám motocyklů

Právo, ab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Hned u tří nehod motocyklů zasahovali v sobotu záchranáři na Opavsku. Jedna z nich si vyžádala mladý lidský život. Informoval o tom mluvčí moravskoslezské záchranné služby Lukáš Humpl.

Článek

Tragický konec měla první nehoda, která se stala v Hati před devátou hodinou. „Na motocyklu, který havaroval do hluboké příkopy, cestovali dva chlapci ve věku patnáct a šestnáct let,“ uvedl Humpl.

„Šestnáctiletý hoch v okamžiku příjezdu posádek nejevil žádné známky života. Záchranáři zahájili resuscitační pokusy s cílem obnovit činnost pacientova srdce. Přes veškerou snahu se jim však nepodařilo postiženého zachránit a chlapec svým poraněním podlehl,“ doplnil.

Mladší z chlapců podle Humpla zůstal po nehodě při vědomí, utrpěl však vážné zranění páteře, vyloučit nebylo možno ani poranění míchy. Záchranáři jej ošetřili, uložili do vakuové matrace, podali léky a posádka vrtulníku zajistila šetrný transport pacienta na urgentní příjem Fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě.

Další nehoda za půl hodiny

O necelou půl hodinu později došlo ke střetu motorky s autem v Hlučíně. „Čtyřiačtyřicetiletý muž byl ošetřen s poraněním páteře a horní končetiny a následně přepraven do ostravské Fakultní nemocnice,“ uvedl dále Humpl.

Před šestnáctou hodinou pak záchranáři na Opavsku vyjížděli ke třetí nehodě motocyklu. Stala se na silnici mezi Vítkovem a Heřmanicemi. „Se středně těžkým poraněním horní a dolní končetiny byla ošetřena 38letá žena. Předána byla do péče chirurgické ambulance v opavské nemocnici,“ dodal mluvčí záchranné služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám