Hlavní obsah

Zabodla známého. Vraždu a vězení překvalifikoval soud na zabití a podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražský městský soud v pondělí překvalifikoval loňskou smrt muže z vraždy na zabití a jeho známé, obžalované Marii Čakurdové (22) uložil tříletý podmíněný trest. Dívka se k činu přiznala, popírala ale, že si ho připravovala. Soud jí uvěřil, že se muže bála, protože měl násilnickou trestní minulost. Verdikt není pravomocný.

Foto: Marek Bádal, Novinky

Marie Čakurdová

Článek

Čakurdová se k činu při zahájení hlavního líčení víceméně přiznala, popřela však, že by jednala s rozmyslem.

„Když jsem brala ten nůž, tak mě ani na zlomek sekundy nenapadlo, že bych to na někoho použila,“ uvedla obžalovaná s tím, že prý chtěla bránit děti své sestřenice.

Dívka podle verdiktu zabodla svého známého loni v říjnu v pražské Libni. Podle žalobkyně si připravila sedmadvacet centimetrů dlouhý kuchyňský nůž, který si schovala za pas legín, a vyprovokovala hádku se známým, přítelem sestřenice, u které se svým partnerem tehdy asi měsíc bydlela.

Ona mě bodla, hlesl a zemřel. Ženě hrozí za vraždu až 20 let

Krimi

Jednou ranou nožem vrazila připravený nůž poškozenému čtyři centimetry do břicha. Tím mu přeťala dvě žebra, probodla játra, bránici, plíci a zasáhla i srdce. Muž pouze hlesl: „Ona mě bodla,“ a padl na kolena.

Zvládl si ještě vytáhnout nůž z břicha, než upadl do bezvědomí. Během několika chvil zemřel.

„To, co se stalo, byla velká shoda všech nešťastných událostí, co se v bytě odehrály. Tohle se vůbec nemělo stát. Nikomu jsem nechtěla ublížit, chtěla jsem si o tom prostě promluvit. Přiznávám, že jsem možná byla trochu hubatá a že jsem ho tím vyprovokovala, ale nechtěla jsem,“ řekla v pondělí dívka.

„Bála jsem se, že někomu zase ublíží. Hrozně moc toho lituju,“ doplnila.

Státní zástupkyně Hana Vlášková upozorňovala na to, že Čukardová si nůž předem připravila a schovala ho za pás legín. Všimla si ho ale její sestřenice, nůž jí sebrala a odložila na stůl, odkud si ho pak Čukardová při útoku vzala.

Obžaloba dívce nevěří, že měla strach, a to i proto, že její bodnutí nebylo pouze obranné - vedla ho takovou silou, že své oběti přeťala dvě žebra. Vlášková dívce navrhovala třináctiletý trest vězení.

Muž v Praze na Žižkově pořezal nožem ženu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám