Hlavní obsah

Za vraždu varhaníka v kostele dostal mladý muž 15,5 roku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patnáct a půl let stráví ve vězení jednadvacetiletý Jaroslav Fuksa, který loni na začátku prosince zavraždil v kostele v Bašce na Frýdecko-Místecku osmnáctiletého kamaráda, který tam chodil hrát na varhany. Rozhodl o tom ve středu Krajský soud v Ostravě.

Video: Aktu.cz

 
Článek

Jak potvrdil mluvčí soudu Igor Krajdl, trestní senát svým rozhodnutím potvrdil dohodu o vině a trestu, kterou obžalovaný uzavřel se státním zástupcem. Mladík se totiž k činu přiznal a s vyšetřovateli po svém zadržení spolupracoval.

„Soud obžalovanému uložil trest ve výši 15,5 roku. Zároveň musí rodině zavražděného zaplatit přes osm milionů korun,“ uvedl tiskový mluvčí.

Podle státního zástupce byla motivem vraždy neopětovaná láska. „Soudce to popsal jako ztráta sociální vazby na kamaráda,“ doplnil Krajdl. Podle trestní sazby souzenému hrozil až dvacetiletý pobyt ve vězení.

K vraždě došlo v noci na 1. prosince 2022 v době, kdy byl kostel uzavřený. Mladý varhaník měl od kostela klíče, protože tam v době svého volna chodil hrát na varhany. Protože se nevrátil domů, začali ho rodiče hledat. V kostele ležel mrtvý celou noc a celý den.

Mezi místními se původně spekulovalo o tom, že se stal obětí zloděje, kterého v kostele překvapil. Nakonec se ukázalo, že útočník svou oběť znal. Do kostela se v době činu dostal za pomoci lsti, Na místo si přinesl i nůž a rukavice, aby nezanechal stopy.

Násilná smrt na Frýdecko-Místecku: Policie se sjela ke kostelu, obětí je zřejmě varhaník

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám