Hlavní obsah

Za vraždu při předávce drog padlo 13 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Plzeňský krajský soud po třech měsících uzavřel případ dvou obžalovaných Arménů, kteří se zpovídali z toho, že při obchodu s pervitinem společně zastřelili 30letého Vietnamce na Sokolovsku. Soud z vraždy uznal vinným pouze jednoho z nich, 20letého Samvela Hakobjanjana, kterému udělil 13 let vězení.

Foto: Vratislav Konečný
Článek

Jeho o devět let starší společník Mikajel Hovhannisjan byl za loupež odsouzen k šesti letům a čtyřem měsícům vězení.

Rozsudek není pravomocný. Státní zástupkyně se na místě odvolala a odsouzení si ponechali lhůtu na rozmyšlenou. Oběma stále hrozí výjimečný trest.

Tělo vyhodili z auta

Hlavní aktéři případu se sešli v říjnu 2001 na benzínové stanici nedaleko Sokolova. Vietnamec na místo dorazil i se svou družkou. V autě Arménů pak došlo k předání peněz a pervitinu, za který Vietnamec zaplatil 300 tisíc korun a 12 tisíc marek (zhruba 240 tisíc korun). Podle spisu pak na něj Arméni společně pětkrát vypálili z pistole. Jeho tělo vyhodili z auta a ujeli. Soud považuje za prokázané, že střílel jen Hakobjanjan a jeho komplic se na vraždě nepodílel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám