Hlavní obsah

Za vraždu na benzínce bude pykat 13 let

Novinky, Rudolf Prchal
ÚSTÍ NAD LABEM

Krajský soud v Ústí nad Labem poslal ve čtvrtek na 13 let do vězení se zvýšenou ostrahou 41letého Štefana Dömeho z Prahy, který podle rozsudku loni v srpnu zavraždil 26letého Václava Kunerta. Rozsudek není pravomocný, protože obě strany si ponechaly lhůtu na rozmyšlenou.

Článek

Odsouzený Döme rozsudek přijal s kamennou tváří. Obžaloba uváděla, že v loni v srpnu vyjel se svou sestrou a dalšími dvěma muži z Prahy na diskotéku u Máchova Jezera na Českolipsku. U čerpací stanice na dálnici D8 v Siřejovicích na Litoměřicku se začal s Kunertem hádat. Podle jeho slov mu Kunert vyčítal, že Döme křičí na svou sestru.

Bodl ho třikrát do hrudníku

Svědci vypověděli, že po několika vzájemných nadávkách poškozený Dömeho ještě provokoval. Ten proto odešel do auta a vrátil se s vystřelovacím nožem v ruce. Tvrdil, že jej svíral jako výztuhu pěsti, protože očekával rvačku.

"Döme druhého muže bodl třikrát nožem do hrudi," uvedla žalobkyně.

 Obžalovaný se k činu přiznal. Samotný průběh tragického incidentu si údajně nepamatuje, protože byl opilý. "Myslel jsem, že je vše v pořádku, že ten muž není zraněn. Kdybych věděl, že jsem ho takto zranil, pomohl bych mu. Je mi to líto," řekl před ústeckým soudem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám