Hlavní obsah

Za vraždu dvouměsíční dcery půjde její otec na 14,5 roku za mříže

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Šestadvacetiletý Milan Pohlodko půjde za vraždu své dvouměsíční dcery na 14 let a 6 měsíců do vězení. V úterý o tom rozhodl Vrchní soud v Praze.

Foto: Petr Pokorný, Právo

Milan Pohlodko v soudní síni při předchozím líčení

Článek

Pohlodko zabil svou dceru loni na Silvestra. Podle znalců ji opakovaně silně udeřil do hlavy a hrudníku, čímž jí způsobil zlomeniny lebeční kosti a žeber. Řešil tím spor, který měl předtím s partnerkou.

Byl lehce opilý, ještě několik dní před činem požíval také marihuanu a pervitin.

„Já bych chtěl k tomu říct, že lituju, co se stalo. Jsem vůl, no,“ uvedl ve své závěrečné řeči Pohlodko.

Jeho obhájkyně žádala překvalifikování činu na ublížení na zdraví s následkem smrti a trest kolem osmi let vězení. Podle ní nebyl Pohlodkovi prokázán úmysl zabíjet.

V červenci krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl, že Pohlodko půjde za vraždu dcery do vězení na dvacet let. [celá zpráva]

Vražda nebyla vedena mimořádně brutálním způsobem

Podle předsedy senátu vrchního soudu Martina Zelenky nebyly splněny podmínky pro udělení výjimečného trestu. "Náprava pachatele je podle znalců ztížena, ale nikoli nemožná. Jeho dřívější trestná činnost byla bagatelní a na jeho chování se podepsaly i nevyhovující podmínky, v nichž žil," shrnul výhrady senátu k původnímu rozsudku Zelenka.

Ani způsob vraždy podle něj nelze označit na mimořádně surový, protože byla provedena jedním způsobem, tedy silnými údery. Pohlodko byl v době vraždy ve výkonu podmínečného trestu za jízdu bez řidičského průkazu. Protože se mu půlroční podmínka automaticky mění na nepodmíněný trest, udělil soud trest ve výši 14,5 roku, aby součet trestů nepřekročil maximální 15letou hranici pro trestný čin vraždy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám