Hlavní obsah

Za volant náklaďáku usedl v Olomouci zfetovaný řidič. Měl navíc zákaz řízení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Ze zákazu řízení si nic nedělal čtyřicetiletý muž, kterého v pondělí odpoledne kontrolovala policejní hlídka na Babíčkově ulici v Olomouci. Policisté navíc zjistili, že usedl za volant pod vlivem drog. Novinkám to v úterý sdělil policejní mluvčí Libor Hejtman.

Foto: Profimedia.cz

Policejní kontrola

Článek

Policejní hlídka podle něj kontrolovala řidiče nákladního vozidla Mercedes na odstavném parkovišti u čerpací stanice na Babíčkově ulici. Čtyřicetiletý řidič se na výzvu policistů podrobil dechové zkoušce na alkohol i testu na jiné návykové látky.

„Zatímco dechovou zkoušku měl negativní, test na drogy měl pozitivní na THC a amfetamin/metamfetamin. Policisté navíc zjistili, že muž řídil nákladní vozidlo, ačkoliv mu Okresní soud v Přerově uložil dvouletý zákaz řízení motorových vozidel,“ uvedl policejní mluvčí.

Zákaz je podle něj platný až do července příštího roku. „Muž je podezřelý ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí trest odnětí svobody až na dvě léta,“ doplnil Hejtman.

Dopoledne slivovice, pak za volant. Mladík brázdil Zlín v protisměru i po chodníku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám