Hlavní obsah

Za útok nožem na chodbě školky dostal otec čtyř dětí 17,5 roku vězení

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Na 17,5 roku poslal ve středu Krajský soud v Ostravě do vězení osmatřicetiletého Miroslava Štembírka z Paskova. Otec čtyř dětí zaútočil letos v únoru v mateřské škole ve Frýdku-Místku na svou družku, které zasadil 27 ran nožem. Žena surový útok přežila jen šťastnou shodou okolností.

Za útok nožem na chodbě školky dostal otec čtyř dětí 17,5 roku vězeníVideo: Aleš Honus, Právo

 
Článek

Štembírek má se ženou, na kterou zaútočil, celkem čtyři děti. Tři z nich byly v dětském domově, čtvrté chodilo do školky, kde obžalovaný na ženu čekal s kuchyňským nožem. V okamžiku, kdy byli v šatně sami, na ni surově zaútočil.

Štembírek má pouze základní vzdělání a před soudem se choval tak neurvale, že ho musel soudce napomínat. Ve své výpovědi řekl, že mu vadilo, jak se k němu partnerka zachovala.

„Vyhodila mne z bytu, aniž by řekla proč,“ uvedl s tím, že žena se s ním po mnoha letech soužití odmítla dále bavit.

„Ignorovala mě 16 měsíců, provokovala slovně, psala mi sprosté SMS,“ řekl Štembírek, který v minulém roce pobýval v psychiatrické léčebně a v minulosti byl odsouzen za stalking.

Napadená žena po útoku trpí posttraumatickou stresovou poruchou, která se projevuje poruchami spánku a úzkostí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám