Hlavní obsah

Za ubití a utopení studentky potvrzeno 14 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Česká justice se definitivně vypořádala s devětadvacetiletým Ladislavem Mazurou ze Záměle na Rychnovsku. Tresní senát pražského vrchního soudu mu ve středu potvrdil čtrnáctiletý trest vězení za vraždu 18leté studentky ze stejné vesnice, kterou utopil v kaluži v lese.

Foto: Ivana Kvasnicová
Článek

Předseda senátu Jiří Lněnička dnes zamítl odvolání státního zástupce, který pro Mazuru požadoval výjimečný trest. Přestože Lenka Cvejnová před smrtí velmi trpěla, soud dnes zvážil i polehčující okolnosti, jako je Mazurovo přiznání k vraždě a spolupráce s policií během vyšetřování.

Proti dnešnímu verdiktu se nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Rodinná tragédie neskončila vraždou

Oběť s vrahem se znali už od dětství, protože bydleli ve stejné obci. Loni v srpnu spolu popíjeli a na tábořišti u Sopotnice začali souložit. Pak se ale pohádali, protože dívka nechtěla v sexu pokračovat. Mazura ji udeřil klíčem na kola a začal škrtit. Studentku v bezvědomí odvezl autem do lesa u Čermné nad Orlicí, kde se probrala. Mazura dostal strach a dívčin obličej držel v kaluži dokud se neutopila. Z domova si přivezl rýč a vykopal hrob, kam tělo zakopal. Opodál zahrabal dívčiny osobní věci a z jejího mobilu poslal textovou zprávu jejímu bratrovi a známému, aby si mysleli, že je v pořádku.

O tři týdny později k hrobu přivedl policisty, kteří pohřešovanou studentku hledali. Dívčina matka se pak ze zoufalství oběsila a její otec se zhroutil.

Reklama

Související témata:

Související články

Za vraždu studentky hrozí výjimečný trest

Ze spáchání vraždy osmnáctileté dívky se u Krajského soudu v Hradci Králové zpovídá devětadvacetiletý Ladislav Mazura. Odmítl vypovídat a odkázal...

Vrah studentky unikl výjimečnému trestu

Výjimečnému trestu za loňskou brutální vraždu 18leté studentky se v úterý vyhnul 29letý Ladislav Mazura, kterého královéhradecký krajský soud poslal na 14...

Výběr článků

Načítám