Hlavní obsah

Za přepadení banky se zapalovačem dostal čtyři roky

Právo, kij

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Čtyřletý trest vězení ve čtvrtek vyměřil havířovský soud 23letému Michalu Dvořákovi, který loni na začátku prosince přepadl s maketou pistole v podobě zapalovače pobočku Raiffeisenbank v Havířově a uloupil 420 tisíc korun.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Lupič vyhrožoval v bance zapalovačem, který vypadal jako střelná zbraň.

Článek

Do výšky trestu soudkyně zahrnula další Dvořákova provinění z obchodu s drogami a úvěrovými podvody. Státní zástupce Otakar Cibien vzhledem k množství trestných činů, které má Dvořák na svědomí, považuje výsledný verdikt za nízký.

"Proto jsem podal odvolání v jeho neprospěch," uvedl. Doplnil, že při určení výše trestu nehraje fakt, že se jednalo pouze o maketu, žádnou roli. "Podle trestního zákoníku ji použil jako zbraň," poznamenal žalobce. Mladého lupiče, který tvrdil, že byl v době přepadení banky úplně někde jinde, a má tak alibi, usvědčily svědecké výpovědi, záběry z bezpečnostní kamery a jeho pachové stopy zajištěné přímo v bance.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám