Hlavní obsah

Za potyčku s bezdomovci na sjezdu ČSSD policie podezírá Kotrbu z výtržnictví

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Kvůli potyčce s bezdomovci na únorovém sjezdu ČSSD v Hradci Králové policie podezírá analytika Štěpána Kotrbu z výtržnictví. V případě odsouzení mu hrozí až dva roky vězení. Uvedla to v pátek Česká televize.

Foto: Profimedia.cz

Štěpán Kotrba na archivním snímku.

Článek

Mluvčí hradecké policie Iva Kormošová řekla, že policejní komisař ve zkráceném řízení sdělil podezření z výtržnictví čtyřiapadesátiletému muži. „Minimálně jednomu člověku nastříkal obranný sprej do obličeje. Poškozený je bez zdravotních následků,” uvedla k události Kormošová.

Incident se odehrál před Kulturním domem Střelnice, v němž jednal mimořádný sjezd ČSSD. Kotrba se sjezdu účastnil jako akreditovaný novinář za Český rozhlas. Policie se o případu dozvěděla z médií a začala ho v únoru prověřovat jako údajný spor mezi dvěma muži.

Kotrba již dříve vinu odmítl. „Reagoval jsem takto na počátek napadení tím mužem. Jsem po těžkém infarktu a opravdu nemám potřebu se někde po hradeckých ulicích rvát s podnapilým bezdomovcem, který chce peníze na alkohol a nenechá se odbýt,” uvedl dříve Kotrba.

Bezdomovci postávali před Střelnicí a delegáty či novináře občas poprosili o cigaretu či menší obnos. Oslovili i Kotrbu, který proti nim podle informací týdeníku Respekt použil pepřový sprej. Český rozhlas s Kotrbou po incidentu spolupráci ukončil a případ označil za jeho osobní selhání.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám