Hlavní obsah

Za poškození rypadla nebude nikdo stíhán

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Za poškození části velkorypadla dolu Družba u Nového Sedla na Karlovarsku, které se stalo v polovině března při sesuvu půdy, nebude nakonec nikdo stíhán. Uvedla to mluvčí západočeské policie Jolana Číhová.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

"Trestného činu poškozování cizí věci se měl dopustit neznámý pachatel, který v lomu poškodil přední a zadní části kolesového výložníku rypadla typu KU včetně šroubů a převodu výsuvu, uložení kolesa, převodové skříně, hřídele a ledviny velkostroje," konstatovala Číhová, podle které tehdy byla sokolovské uhelné společnosti způsobena škoda ve výši třiceti miliónů korun.

"Šetřením bylo zjištěno, že k poškození rypadla došlo při těžbě skrývkových hmot, kdy vyjel blok zeminy na konstrukci kolesového výložníku tohoto rypadla. Celý případ byl ale odložen, vzhledem k tomu, že dalším provedeným šetřením bylo vyloučeno cizí zavinění, a to jak úmyslné, tak i nedbalostní. Stroj byl poškozen vlivem sesuvu 4 tisíc metrů krychlových zeminy, a to i přesto, že byly dodrženy všechny platné normy," uzavřela.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám