Hlavní obsah

Za pobodání homosexuálního učitele šest let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvacetiletý Petr Exner z Náchodska stráví šest let ve vězení za to, že se loni v listopadu pokusil zavraždit jednačtyřicetiletého homosexuálního učitele zvláštní školy. Nemohl se prý smířit s tím, že s ním měl v opilosti pohlavní styk.

Článek

Vrchní soud v Praze se dnes neztotožnil s názorem hradeckému soudu, který jeho čin kvalifikoval jako ublížení na zdraví a uložil mu jen čtyřleté vězení. 

"Nůž je velice nebezpečná zbraň, bodal středně velkou silou do míst, kde jsou uloženy životně důležité orgány," vysvětlil soudce, proč se senát přiklonil ke kvalifikaci činu jako pokusu vraždy.

Přesto soud mladíkovi uložil trest pod sazbou - přihlédl k jeho nízkému věku, doznání, dosavadní bezúhonnosti a k tomu, že poškozený vyvázl z útoku bez vážnějších následků.

Exner se podle dřívějších informací tisku hlásil ke skinheadskému hnutí, které homosexuály odsuzuje. "Naštvalo mě, že jsem měl styk s panem (Ivem) Feistauerem. Říkal jsem si, že když se to zjistí, udělají ze mě teplouše, a to já nejsem," uvedl před hradeckým soudem.

Odsouzený se omluvil

Mladík se s učitelem seznámil v autobuse cestou do Náchoda. Dohodli se, že spolu zajdou na pivo. Z hospody odešli do parku, kde spolu měli pohlavní styk. Exner však poté vytáhl 14 centimetrů dlouhý útočný nůž, zvaný trosečnický, a pětkrát Exnera bodl. Probodl mu plíci, v ohrožení života ale Feistauer nebyl.

"Kdyby však nebyl záhy lékařsky ošetřen, mohlo by to vést k vážným zdravotním potížím," uvedl soudce.

Světlovlasý drobný mladík u soudu vyslovil nad svým činem lítost. "Chtěl bych se poškozenému omluvit za své jednání, které mu málem způsobilo smrt. Kdybych nepožil alkohol, nikdy by se to nestalo," uvedl Exner, na kterého se dnes k soudu přišli podívat oba rodiče.

Reklama

Výběr článků

Načítám