Hlavní obsah

Za nehodu, při které na Vysočině zemřeli dva lidé, může řidič druhého vozu

Právo, pch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Soudní znalec obrátil příčiny nedělní tragédie u Štoků na Havlíčkobrodsku, při níž zahynuli dva senioři a dvě děti utrpěly těžké zranění. Expertíza prokázala, že do protisměru vjel řidič, který srážku přežil. Původně se hovořilo o tom, že viníkem je řidič, který při nehodě zemřel.

Foto: HZS Vysočina

Ilustrační foto

Článek

V neděli 10. února deset minut před šestnáctou hodinou došlo na silnici I/38 v prostoru křižovatky u obce Štoky na Havlíčkobrodsku k tragické dopravní nehodě. Čelně se zde střetly dva vozy: Škoda Felicia, řízená 79letým mužem, a Škoda Octavia se 41letým řidičem. [celá zpráva]

„Z prvotních informací získaných na místě nehody se zdálo jako pravděpodobné, že do protisměru vyjelo vozidlo Škoda Felicia, které ke křižovatce přijíždělo od Havlíčkova Brodu. Při důkladném vyšetřování příčin nehody na místě za účasti soudního znalce z oboru dopravy vyplynulo, že nehodový děj proběhl opačně," uvedla krajská policejní mluvčí Dana Čírtková.

"Do protisměru v prostoru tříramenné křižovatky vyjel řidič vozidla Škoda Octavia, který cestoval ve směru od Jihlavy na Havlíčkův Brod. V prostoru křižovatky pak došlo k čelnímu střetu s protijedoucím vozidlem Škoda Felicia. Po střetu se felicia otočila o 180 stupňů a octavia se zastavila ve svém jízdním pruhu,“ vysvětlila mluvčí.

Řidič nepil, vozy byly v pořádku

Při nehodě zahynul starší řidič i jeho 76letá spolujezdkyně, ve voze pravděpodobného viníka nehody se těžce zranily dvě nezletilé děti. Řidič Škody Octavia se zranil lehce.

„U řidiče vozidla Škoda Octavia byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Na obou vozidlech byly zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu. U zemřelých byla nařízena soudní pitva,“ doplnila soubor informací policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám