Hlavní obsah

Za krádež opiátů v plzeňské nemocnici dostal záchranář dvouletou podmínku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Za krádež opiátů ve Fakultní nemocnici v Plzni potrestal zdejší okresní soud jejího bývalého zaměstnance šesti měsíci vězení s podmíněným odkladem na dva roky. Právo to zjistilo z informací v soudní databázi. Rozhodnutí je pravomocné.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Kriminalisté případ vyšetřovali od loňského podzimu. Osmadvacetiletého muže, který podle mluvčí nemocnice Gabriely Levorové pracoval na pozici zdravotnického záchranáře, obvinili z krádeže a přechovávání psychotropních látek.

Podle spisu obviněný muž v průběhu loňského září odcizil léky z pracoviště kliniky anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. Konkrétně se jednalo o silné anestetikum Calypsol, které obsahuje psychotropní látku ketamin.

Státní zástupce muže obžaloval z krádeže dvanácti balení s deseti mililitrovými ampulemi injekčního roztoku, z nichž každá obsahovala 500 mg ketaminu. Zloděj se policistům přiznal. Hájil se tím, že léky aplikoval svému nemocnému psovi.

Ketamin je zneužíván především jako klubová droga. Oblíbený je u drogově závislých pro několikahodinový halucinogenní účinek. Při vyšší dávce vyvolává u člověka pocit, že se jako duch vznáší vesmírem. Nebezpečný je ale tím, že startuje závislost. V medicíně je používán jako anestetikum a aplikovat jej může výhradně lékař.

Reklama

Výběr článků

Načítám