Hlavní obsah

Za jízdu příkopem přišel pro opilou řidičku z Tišnovska brzy trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na sedadlech veřejných hromadných prostředků bude nějaký čas cestovat 39letá žena z Tišnovska. Bude přitom možná vzpomínat na okamžik, kdy se ve středu večer rozhodla usednout za volant. Jízda totiž, vlivem požitého alkoholu, vůbec nedopadla dobře.

Foto: Policie ČR

Nehoda opilé řidičky na Tišnovsku

Článek

„Řidička, zpitá pod obraz, na Tišnovsku bláhově usedla za volant a vesele se vydala na cestu. Problém pro ni nečinil ani karambol se silničním příkopem, po kterém si poškodila vůz. Jakmile z něj vyjela, měla dokonce nejistou jízdou několikrát ohrozit ostatní řidiče,“ uvedl ve čtvrtek policejní mluvčí Petr Vala.

Od pokračování v cestě ji neodradila ani proražená pneumatika. Žena, která jela celou dobu za ní, po spatření kousků auta před sebou duchapřítomně vytočila číslo tísňové policejní linky.

Fiat kličkoval v padajícím sněhu. Jedu jen z benzínky, mumlala opilá řidička

Krimi

V dalších minutách policisty přesně naváděla, kde se kličkující vůz pohybuje. Muži zákona podnapilou ženu zanedlouho dostihli, ale ani tak neměli zdaleka vyhráno.

„Žena na rozsvícené majáky hned nereagovala a zastavila až po stovkách metrů. To už policistům silný zápach alkoholu potvrdil, že řidička rozhodně není v nejlepší kondici. Při dechové zkoušce přístroj opakovaně ukázal hodnoty přes dvě promile alkoholu. Naštěstí se ale vše odehrálo bez zranění, jen vozidlo si odneslo šrámy za 70 tisíc korun,“ popsal další děj mluvčí.

Foto: Policie ČR

Nehoda opilé řidičky na Tišnovsku

Žena si nějaký čas zcela jistě nezajezdí. Hodnota alkoholu znamená, že se bude zodpovídat z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

A nebude sama. Stejný večer totiž policisté na Židlochovicku kontrolovali podezřele jedoucí automobil Škoda Fabia. I tam se z kabiny vyvanul alkoholový odér. Dechová zkouška přítomnost nechtěného „spolujezdce“ potvrdila.

Řidička na Slovensku jela po dálnici v protisměru s 3,27 promile v krvi

Evropa

„Osmatřicetiletý muž nadýchal téměř dvě promile, pozitivní ale měl i test na drogy. Muž se přiznal, že si před jízdou pořádně přihnul. Vypít měl osm piv a několik panáků fernetu,“ dodal mluvčí.

Také on se tak vypraví do soudní síně pro ocenění svého opileckého kousku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám