Hlavní obsah

Za dvanáct let zneužívání dětí osm let vězení

– ČESKÉ BUDĚJOVICE
Novinky, Petr Pokorný

Učitel základní školy a bývalý režisér úspěšného dětského divadelního sboru Hudradlo Miroslav Slavík dvanáct let pohlavně zneužíval své svěřenkyně. Během let souborem prošly stovky dívek, jejichž rodiče netušili, že své děti svěřují do rukou pedofila. Českobudějovický krajský soud mu za to ve čtvrtek potvrdil trest osm let vězení.

Foto: Jiří Bulín

Lyžovačka s KAMARÁDEM

Článek

Slavík se současně musí podrobit sexuologické léčbě a na pět let má zakázanou práci s dětmi.

"Jde o případ výjimečný svým rozsahem. Obžalovaný se svých skutků dopouštěl nejméně 12 let souvisle na velkém počtu poškozených, na dívkách velmi útlého věku, o mnoho mladších patnácti let. Často na dívkách sedmi a osmiletých," uvedl ve své závěrečné řeči státní zástupce Pavel Losenický, který požadoval desetiletý trest.  

Sexuální deviace u učitele

Soud jej poslal do vězení za pohlavní zneužití nejméně 12 dívek mladších patnácti let a tří dívek, kterým v té době ještě nebylo osmnáct let. Děvčata osahával, strkal jim prsty do přirození a s mnoha opakovaně souložil. Dívky na to dlouhodobě a systematicky připravoval. Své počínání přitom natáčel na videokazety, které se staly také hlavním důkazem.

Soudní znalec uvedl, že sexuální zkušenosti jedné ze zneužívaných dívek odpovídaly v jejích devíti letech zkušenostem třicetileté prostitutky. Psychologové u Slavíka objevili sexuální deviaci s pedofilními sklony.

Manželka mu poslala vzdušný polibek

Členky souboru se ve výpovědích shodovaly v tom, že poměry v Hudradle spíše připomínaly život v sektě.

"Nevěděly jsme, že to není normální, říkal nám, že se to děje všude," řekla jedna z nich, která se rozhodla proti Slavíkovi vypovídat. Podle ní to byl také důvod, proč svému okolí nic neřekla, dokonce ani své matce.

Když Slavíka odváděla od soudu eskorta, poslala mu jeho manželka vzduchem letmý polibek. Jediným opravným prostředkem proti tomuto rozsudku je dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Výběr článků

Načítám