Hlavní obsah

Za burcování proti Ukrajincům skončil muž z Tachova u soudu. Trest si odpracuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tachov

Ukážeme těm uštěkancům, komu patří naše zem. Tak se snažil Roman Károly z Tachova veřejně burcovat proti Ukrajincům v České republice. Skončil za to před tamním okresním soudem.

Roman Károly u Okresního soudu v TachověVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Za přečin podněcování k nenávisti vůči skupině osob mu samosoudkyně Michaela Řezníčková uložila jako trest 200 hodin veřejně prospěšných prací.

Verdikt není pravomocný, obžalovaný muž se chce k případnému odvolání vyjádřit až po obdržení písemného vyhotovení rozsudku. Státní zástupkyně byla s rozhodnutím soudu spokojena.

Podle spisu šířil Károly svoji výzvu k nepokojům přes sociální sítě v reakci na údajné napadení svých kamarádů a osahávání jejich žen ze strany Ukrajinců.

Ukrajinci unášejí romské děti, šířili muži z Rokycan lživou zprávu. Potrestáni nebudou

Krimi

„Lidi, otevřete konečně oči a začněte to řešit. Kdo se nebojí ukrajinských mrd.k, tak se sejdeme v pátek v herně v Boru. Ukážeme těm uštěkancům, komu patří naše zem,“ citovala žalobkyně z Károlyho příspěvku na Facebooku s tím, že jej několik lidí sdílelo a další klikli na link, že se jim líbí. Na smluvené místo ale nakonec nikdo nepřišel.

Károly před soudem prohlásil, že jen reagoval na to, co mu bylo řečeno jeho kamarády. Více se k tomu vyjadřovat nechtěl.

Dejte mi follow, žádal muž na Tik Toku. Lákal na to, že bude na ulici bodat Ukrajince

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám