Hlavní obsah

Za bodnutí kamaráda do krku dostal 6 a půl roku vězení

Právo, ape
Ústí nad Labem

Do vězení na 6,5 roku má jít 46letý Antonín Gebler, který loni v listopadu v opilosti bodl do krku na ubytovně ve Štětí svého kamaráda. Zároveň mu přitom vyhrožoval i uříznutím hlavy. Krajský soud v Ústí nad Labem mu ve čtvrtek trest uložil v dolní polovině sazby. Muži hrozilo až 12 let vězení. Rozsudek zatím není pravomocný, strany si ponechaly lhůtu na odvolání.

Foto: Aleš Pelikán , Právo

Antonín Gebler u Krajského soudu v Ústí nad Labem

Článek

Gebler měl v osudný večer podle obžaloby v krvi nejméně 2,43 promile alkoholu, popíjel již od rána, přihnuli si i s později napadeným kamarádem. Po 17. hodině vtrhl do pokoje, kde byl jeho přítel a další žena, a nožem zaútočil na kamarádův krk.

Přitom podle obžaloby křičel, že ho zabije a uřízne mu hlavu. Žena, která byla také v pokoji, se Geblerovi snažila nůž vytrhnout a pořezala se na ruce. Pobodanému se podařilo utéci a vyvázl bez vážnějších následků. Léčil se 10 dní.

Podle obžaloby mohl mít čin fatální následky, kdyby se Gebler trefil do krku jen o dva centimetry vedle, zasáhl by krční tepnu a napadený by mohl vykrvácet.

Napsal omluvný dopis

Soud při udělení trestu přihlédl k tomu, že obžalovaný svůj čin nepopíral a litoval ho. Polehčující okolností bylo také podle předsedy senátu Jiřího Bednáře to, že čin spáchal ve stádiu pokusu a nezpůsobil žádný vážný následek.

Sám Gebler soudu tvrdil, že si nic ze skutku kvůli opilosti nepamatuje, svého činu ale litoval. Poraněnému kamarádovi napsal z vazby omluvný dopis. Prý jsou přátelé a dobře spolu vycházejí.

Reklama

Výběr článků

Načítám