Hlavní obsah

Z Valdic se pokusil uprchnout vězeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Valdice (Jičínsko)
Aktualizováno

Z věznice Valdice na Jičínsku se v sobotu pokusil uprchnout vězeň. Útěk se mu sice nepodařilo dokonat, avšak než ho služba dopadla, překonal oplocení i ohradní zeď. ČTK to řekla mluvčí valdické věznice Eva Francová.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Valdická věznice

Článek

Informaci s odkazem na TV Jičín přinesl server iDnes.

Věznice ve Valdicích patří k nejtěžším českým káznicím. Podle Francové si v ní aktuálně odpykává trest zhruba 1030 vězňů, z toho 18 doživotí.

„Příslušníci věznice okamžitě zareagovali. Vězeň na útěku byl zpacifikován a útěk nedokonal. Příslušníci vězeňské služby použili služební zbraň, nikdo nebyl zraněn. Informace k vězněné osobě podávat nemohu. Je to čerstvá věc, uskutečňuje se vyšetřování. Musí se prošetřit, jakým způsobem k tomu mohlo dojít a podobně,” uvedla Francová.

Vězeň ve Valdicích chtěl sníst mini mobil ukrytý v ústech, dalšímu vypadl z kapsy

Krimi

Sdělení od TV Jičín, že mělo jít o 33letého muže, který si odpykává trest za vraždu, odmítla komentovat.

Podle ní jde ve valdické věznici o ojedinělý případ. „V minulosti nějaké pokusy (o útěk) byly, ale letos a myslím si, že ani loni žádný pokus nebyl,” doplnila Francová.

Policie zasahovat nemusela

Na místo vyrazila také policie, ale zasahovat nemusela.

„Po 9:00 jsme přijali oznámení o uprchlém vězni. Na místo okamžitě vyrazila jičínská hlídka policistů, ale ve chvíli, kdy dorazila na místo, byl již zadržen. Našeho zásahu proto nebylo potřeba,” dodala policejní mluvčí Lucie Konečná.

Reklama

Výběr článků

Načítám